Werkt aan de Verbeelding

Architectuur

Van oudsher hebben architecten, projectontwikkelaars en aannemers gebruik gemaakt van visualisaties om ontwerpen en ideeën helder te presenteren. In de bouw heeft men vaak te maken met opdrachtgevers en kopers waarvoor het lastig is om op basis van een technische tekening een goede voorstelling te krijgen van een ontwerp.

SliderWoonkamer

Vóór de digitalisering werd er veelal gebruik gemaakt van traditionele middelen als (kleur)potloden en verf. Maar met de opkomst van 3D-software werden de onbegrende mogelijkheden van dit nieuwe medium in sneltreinvaart omarmd.

AVision_architectuurvisualisatie1

Met de traditionele methodes was het meestal lastig om nog wijzigingen aan te brengen in de definitieve visualisatie. Als het ontwerp werd aangepast zat er meestal weinig anders op dan geheel opnieuw te beginnen; een kostbare en tijdrovende methode.

Interior021

Een moderne 3D visualisatie kan veel gemakkelijker en sneller meegroeien met het ontwerp. En ook de stijl van visualiseren kan altijd nog worden bijgesteld. Zo wordt de visualisatie precies zoals de opdrachtgever het wil en kunnen er zelfs voor verschillende wijzen van presenteren aangepaste visualisaties gemaakt worden.
AVision_Interieur

Of het nu een enkel beeld van het ontwerp betreft, of een spectaculaire animatie, een 3D visualisatie zorgt voor een onuitwisbare indruk bij de toeschouwers.

AVision_Brussel_Shumanplein04-300x225

 

 

 

 

 

 

En met moderne virtual-reality technieken kan de toekomstige gebruiker al door het gebouw wandelen voordat de eerste paal geslagen is.