Werkt aan de Verbeelding

OPC koppeling

OPC (OLE for Process Control) is een industrie standaard die is ontwikkeld door een aantal vooraanstaande industriële hard- en software fabrikanten in samenwerking met Microsoft. Deze standaard voorziet in een universele interface voor de communicatie tussen enerzijds procesbesturingssystemen van verschillende fabrikanten en anderzijds het hoger orde systeem, zoals b.v. een SCADA-systeem. OPC is gebaseerd op de OLE/COM/DCOM technologie van Microsoft.

De OPC-koppeling van AVision maakt het mogelijk om de signalen van een OPC-server te gebruiken om in Real-time een 3D Virtual Reality model aan te sturen. Omdat het 3D model nauwkeurig is gemodelleerd op basis van de CAD-gegevens zal het 3D model zich exact hetzelfde gedragen als de installatie waar de aansturings-software voor is geschreven. Problemen met de maatvoering of conflicten in de bediening kunnen op tijd worden gesignaleerd en verholpen. Dit bespaart kostbare wijzigingen later in het ontwerp-proces.

OPC-VR SystemSm

Ook kunnen alle betrokkenen al in een vroeg stadium op beeldende wijze kennis van het proces of de installatie opdoen. En eventueel al vóóraf verbeteringen en aanpassingen aandragen in plaats van modificaties achteraf.